Green Building - Keuken - Interieur

Bewuster kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen is niet nieuw. Samen met onze leveranciers bewandelen we al een aantal jaren de weg van ‘Green Building’. Wat dat juist is, ontdek je in dit artikel.

Green Building: een heuse filosofie

Als je de filosofie van Green Building wil toepassen in je woning, houd je rekening met:

  • Grondstoffen Recyclagemogelijkheden
  • CO2-uitstoot bij de aanmaak van bouwmaterialen
  • Energieverbruik per geproduceerd product
  • Energieverbruik in het algemeen

FSC-label® voor hout

Onze keukenspecialisten werken doelbewust met het gekende FSC-label dat toegekend wordt aan hout. Dit label betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Hout heeft als groot voordeel dat het energieniveau om het materiaal te verwerken 60 keer lager ligt dan in vergelijking met de verwerking van staal. Daarnaast zorgt een boom bij het groeien ook nog voor het omzetten van CO2 in zuurstof. Houtafval kan tenslotte ook nog gerecycleerd worden in plaatmateriaal. En recycleren is goed voor het milieu!

Elektronische keukenapparatuur

In je keuken staat heel wat apparatuur. Ook fabrikanten van huishoudelektro zijn zich bewust van het feit dat consumenten steeds meer eisen stellen m.b.t. een milieubewuste productie van elektro. Tijdens de ‘product lifecycle’ is het dan ook belangrijk om de milieuaspecten aan bod te laten komen. Het ‘Electrolux Milieubeleid’ schetst bijvoorbeeld hoe de milieuprestaties bij de productie en het gebruik van producten kunnen worden verbeterd.

Ook AEG werkt aan duurzaamheid, en het merk ziet in Natuurpunt een ideale partner. Ook papier verschuift bij AEG naar de achtergrond, want het merk pusht steeds vaker zijn digitale catalogus om bomen te sparen.

Heb je vragen over de duurzaamheid van je keukenproducten? Voor specifieke vragen over de duurzaamheid van producten kan je steeds terecht bij een van onze keukenspecialisten in jouw buurt.

Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Deze producten passen ook bij je interieur

Energie besparen met je espressomachine

Alle kleine beetjes helpen.
Enkele handige tips om via je espressomachine energie te besparen.

DUURZAAMHEID  COZINO

Bespaar energie met het eco-programma van je vaatwasser

We gebruiken hem (bijna) dagelijks, onze vaatwasser. Toegegeven, hij maakt ons leven net dat tikkeltje aangenamer.

ECO VAATWASSER

Het belang van gezonde lucht in je huis

De laatste tijd erkennen we met zijn allen nog meer dan vroeger het belang van gezonde binnenlucht. Virussen krijgen bijvoorbeeld minder kansen

VERLUCHTING COZINO

Werkbladen uit gerecycled materiaal

Duurzame producten in je woning verwerken, is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou verwachten.

WERKBLADEN COZINO