Het belang van gezonde lucht in je huis

De laatste tijd erkennen we met zijn allen nog meer dan vroeger het belang van gezonde binnenlucht. Virussen krijgen bijvoorbeeld minder kansen als je een ruimte grondig verlucht. Maar hoe creëer je een gezond binnenklimaat?

Ook verluchten in de winter

Verlucht zoals het moet: kort en krachtig, óók in de winter. Want als we vaker binnenzitten, maken we de binnenlucht vochtiger. En vochtige lucht verwarmen, kost meer energie. Warme, vochtige lucht vorm ook het ideale klimaat voor bacteriën, virussen en allergenen. Voor je gezondheid is het dus noodzakelijk om regelmatig grondig te verluchten.

Verplichtingen voor nieuwbouwwoningen

Als eigenaar van een nieuwbouwwoning, moet je vandaag vaak rekening houden met verschillende maatregelen - o.a. met betrekking tot isolatie - die moeten helpen om de CO2-uitstoot en de energiefactuur naar beneden te brengen. Doordat we onze woningen dus ook steeds beter isoleren, gaat de lucht in huis nog sneller opwarmen en vergroot dus de nood aan zuivere lucht die regelmatig ververst wordt.

Warmte recupereren

Specifiek voor de keuken zijn er steeds meer manieren om vrijgekomen warme kooklucht te ontdoen van geur en bacteriën en de warmte te recupereren in de woonruimte. Het is dan ook aan te raden om je dampkap tijdig aan te zetten wanneer je gaat koken en nadien even te laten draaien om zo nog extra bij te dragen aan het zuiveren van de binnenlucht.

Steeds meer woningen kiezen ook voor oplossingen als warmtepompen om naast het verwarmen ook de luchtkwaliteit mee te bepalen. De huidige toepassingen hebben zo goed als allemaal hetzelfde doel: met een minimum aan energie het comfort en de luchtkwaliteit in jouw woning verhogen.

Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Deze producten passen ook bij je interieur

Green Building voor een ecologische keuken en interieur

Bewuster kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen is niet nieuw. Samen met onze leveranciers bewandelen we...

DUURZAAMHEID  COZINO

Bespaar energie met het eco-programma van je vaatwasser

We gebruiken hem (bijna) dagelijks, onze vaatwasser. Toegegeven, hij maakt ons leven net dat tikkeltje aangenamer.

ECO VAATWASSER

Energie besparen met je espressomachine

Alle kleine beetje helpen.
Enkele handige tips om via je espressomachine energie te besparen.

VERLUCHTING COZINO

Werkbladen uit gerecycled materiaal

Duurzame producten in je woning verwerken, is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou verwachten.

WERKBLADEN COZINO