Energie besparen met je espressomachine

Natuurlijk zijn er zwaardere energievreters in jouw huis dan je espressomachine. Maar, we weten allemaal, alle kleine beetjes helpen. Bij deze dus enkele handige tips om ook via je espressomachine energie te besparen.

Tip 1: Maak niet meer espresso’s dan nodig

Een teveel aan espresso moet je later toch weggieten en dat resulteert dan weer in voedselverspilling. Woon je alleen? Overweeg dan zelfs een apparaat dat maar één kopje tegelijkertijd kan maken.

Tip 2: Schakel je espressomachine uit

Als je jouw espressomachine enkele uren of dagen niet gebruikt, schakel deze dan uit of zet ze in slaapstand. Dit kan je bij veel machines zelf instellen. Drink je bijvoorbeeld ‘s avonds geen espresso meer? Stel je apparaat dan zo in dat ze terug wordt ingeschakeld op een bepaald tijdstip de volgende dag. Zo verspil je niet nodeloos energie.

Espressoapparatenbeschikken ook over een stoomsysteem dat afzonderlijk uitgeschakeld kan worden. Dit systeem vraagt veel energie. Wanneer je de stoomoptie zelden gebruikt, is het aan te raden om deze uit te schakelen.

Tip 3: Kies voor een energiezuinig model

Ben je van plan om een (nieuwe) espressomachine te kopen? Kies dan voor een energiezuinig exemplaar, dat kwalitatief is en lang meegaat.

Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Deze producten passen ook bij je interieur

Green Building voor een ecologische keuken en interieur

Bewuster kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke materialen is niet nieuw. Samen met onze leveranciers bewandelen we...

DUURZAAMHEID  COZINO

Bespaar energie met het eco-programma van je vaatwasser

We gebruiken hem (bijna) dagelijks, onze vaatwasser. Toegegeven, hij maakt ons leven net dat tikkeltje aangenamer.

ECO VAATWASSER

Het belang van gezonde lucht in je huis

De laatste tijd erkennen we met zijn allen nog meer dan vroeger het belang van gezonde binnenlucht. Virussen krijgen bijvoorbeeld minder kansen

VERLUCHTING COZINO

Werkbladen uit gerecycled materiaal

Duurzame producten in je woning verwerken, is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou verwachten.

WERKBLADEN COZINO