Een echte thuis op een kleine oppervlakte

De laatste jaren zijn we allemaal getuige van bouwgronden die steeds duurder worden. Maar dat niet alleen, de oppervlakte van die gronden - en dus ook die van onze woningen - krimpt zienderogen. Toch kan je ook met een beperktere oppervlakte een warme thuis creëren.


De leefruimte die overvloeit in de keuken, en omgekeerd

In lang vervlogen tijden had elke leefruimte zijn plekje. Deuren scheidden alles netjes van elkaar af, en creëerden een bepaalde soort orde in huis. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat bijvoorbeeld de leefruimte en de keuken naadloos in elkaar overlopen. We koken namelijk niet meer alleen in onze keukens. We eten er ook aan de bar, en komen er samen met onze huisgenoten om de dag te bespreken. Een toegankelijke keuken creëren die uitnodigt om erin plaats te nemen, is dan ook de way to go.

Hoe creëer je zo’n keuken?

Je hebt vast en zeker wel een idee van hoe je wil dat je keuken eruitziet. Toch moet er steeds gekeken worden naar de haalbaarheid van jouw ideeën. De persoon die jou hier het best kan bijstaan, is je lokale keukenspecialst. Zijn jarenlange ervaring en kennis van wat de fabrikanten allemaal te bieden hebben, helpt je een flink stuk op weg. Zo bereik je zonder zorgen de ideale mix tussen een comfortabele keuken waar je niet alleen graag in kookt, maar ook graag in vertoeft dankzij de aangrenzende leefruimte.

De mogelijke indelingen van een keuken

Om te weten welke indeling er mogelijk is, moet er vooreerst gekeken worden naar de beschikbare ruimte. Op basis daarvan kies je een opstelling die het best zal aansluiten bij jouw ergonomisch comfort en wensen. Een mogelijke opstelling is een standaard, rechte keuken. Een parallelle keuken biedt je dan weer meer oppervlakte om bv. spullen in op te bergen.

Ben je het type dat constant in beweging is tijdens het koken? Een keukeneiland is vaak ideaal als je iets meer bewegingsvrijheid zoekt. Een U- en een L-keuken vormen een ruimte die iets meer afgesloten is, maar ook meer werkoppervlak kan bieden.Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Deze producten passen ook bij je interieur

De multifunctionele oven: een must in je keuken

Het leven is toch echt wel een stuk eenvoudiger als één apparaat verschillende functies combineert...

OVEN COZINO

Werkblad en spoelbak: één knap geheel

Wanneer je investeerd in een keuken, is het zeker niet onbelangrijk om aandacht te besteden ...

COZINO

Keukentrend: donkere, geaderde werkbladen

Het werkblad in je keuken neemt vaak een prominente plaats in. Waarom zou je er dan geen eyecatcher van maken?

KEUKEN COZINO

Dampkap in werkblad of kookplaat: de mogelijkheden

Een dampkap hoeft tegenwoordig heus niet meer boven je kookplaten te zweven.

DAMPKAP NOVY NEFF SIEMENS