Keukentrend: donkere, geaderde werkbladen

Het werkblad in je keuken neemt vaak een prominente plaats in. Waarom zou je er dan geen eyecatcher van maken? Dankzij de vele trendy mogelijkheden voor werkbladen die er vandaag zijn, is dat zelfs geen zware klus meer.


Je werkblad als eyecatcher

Werkbladen mogen vandaag weer donker zijn. Soms egaal, maar vaak ook met een gedurfd geaderd design. Deze trend brak enkele jaren geleden al door. Toen ging het echter vooral over witte werkbladen met grijze of gouden aders, gebaseerd op calacatta of statuario marmer.Donkere, geaderde werkbladen

Als je echt mee wil zijn met de laatste trends, kies je nu voor een zwart oppervlak waarop witte aders zichtbaar zijn. Natuursteen en keramiek blijven geliefd, maar er bestaan ook geaderde kunststofwerkbladen. Zo kan je ook met een beperkter budget helemaal ‘on trend’ zijn.

Een andere trend binnen de categorie van de werkbladen, is het opkomende gebruik van roestvrij staal in keukens. Het hygiënische karakter van dit materiaal is algemeen bekend, maar dankzij speciale behandelingen is een werkblad in roestvrij staal ook in toenemende mate kras- en vingerafdrukvrij.

Zwarte accenten

Zwart blijft een populaire kleur voor keukens. Niet alleen als kleur voor de muren, of kasten. Ook accenten zoals spoelbakken en kranen mogen gehuld worden in deze warme kleur. Een zwarte oven met een zwarte handgreep maakt deze stoere en strakke look compleet. Aanvullend met een donker geaderd werkblad creëer je een stijlvol en strak effect in je keuken.

Vrees je dat veel zwart de ruimte te donker maakt? Verwerk dan enkele kleurrijke accenten in je keuken, zoals een knalrode broodrooster, of een kleurrijke vaas.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw keuken

Wil je weten welk werkblad perfect zou passen in jouw keuken? Contacteer dan je lokale keukenspecialist. Hij helpt je graag verder met advies op maat van jouw keuken én voorkeuren.

Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Deze producten passen ook bij je interieur

Meer inspiratie van onze keukenspecialisten

De multifunctionele oven: een must in je keuken

Het leven is toch echt wel een stuk eenvoudiger als één apparaat verschillende functies combineert...

OVEN COZINO

Werkblad en spoelbak: één knap geheel

Wanneer je investeerd in een keuken, is het zeker niet onbelangrijk om aandacht te besteden ...

COZINO

Een echte thuis op een kleine oppervlakte

De laatste jaren zijn we allemaal getuige van bouwgronden die steeds duurder worden.

KEUKEN COZINO

Dampkap in werkblad of kookplaat: de mogelijkheden

Een dampkap hoeft tegenwoordig heus niet meer boven je kookplaten te zweven.

DAMPKAP NOVY NEFF SIEMENS