Geslaagd koken met onze kooktips

Dankzij onze actie met de Orgalux Starterset hebben we heel veel interessante kooktips kunnen verzamelen. En die delen we natuurlijk graag met jou. Veel lees- en leerplezier!

Tips voor heerlijk vlees

“Rood vlees bak je best in een combinatie van olijfolie en roomboter. Boter zorgt voor de smaak en kleur, en olijfolie kan beter tegen de hitte.”

“Om te vermijden dat worsten openbarsten tijdens het bakken, kan je deze op voorhand even in lauwe melk laten weken.  Alle sappen en smaken blijven bewaard.”

Tips voor de lekkerste groenten

“Om krokante aardappeltjes te verkrijgen, kook je ze eerst halfgaar in kokend water met wat bakpoeder. Laat ze daarna uitlekken en een tiental minuutjes rusten. Doe ze hierna in een verwarmde ovenschaal met olie, zet deze in de oven en laat de aardappelen roosteren tot ze mooi goudbruin, knapperig én gaar zijn.”

“Draai verse maïs samen met wat boter in boterpapier en verwarm in de microgolfoven. Zo wordt hij heerlijk zacht.”

“Vermijd dat je avocado bruin wordt, laat de pit in de gesneden vrucht zitten.”

Tips voor (smeuïge) vloeibare bereidingen

“In vleessaus, stoofvleessaus enz. kan je een eetlepel rodebessenconfituur toevoegen voor de smaak.”

“Vries de overschot van pesto, bouillon, ... in ijsblokvormpjes in. Zo verspil je geen voedsel en kan je nadien veel eenvoudiger doseren.”

“Vermijd schiftende zelfgemaakte mayonaise door een soeplepel lauw water toe te voegen bij de start van de bereiding.”

“Mijn recept voor een minder vette bechamelsaus: neem 500 ml melk, 50 g bloem, peper, zout en muskaatnoot. Doe alle ingrediënten in een shaker en shaken maar. Giet daarna alles in één kookpot en laat al roerend koken.”

“Laat de steel van je trostomaten mee sudderen in je tomatensaus. Dit zorgt voor een nog diepere, zuiderse tomatensmaak!”

Tips voor dagelijkse gerechtjes

“Na het koken van pasta kan je hem best even kort spoelen met koud water, zo kleeft hij bijna niet!”

“Voor een koude schotel maak ik altijd een 'omgekeerd hardgekookt ei'. Je plaatst een ei in een handdoek en maakt het goed vast met clips of plakband. Dan draai je een tijdje goed met de handdoek. Als je daarna het ei kookt, zit het eigeel aan de buitenkant en het eiwit aan de binnenkant.”

“Een simpele tip voor als je een ei wil bakken: giet een scheutje spuitwater in je eimengeling tijdens het klutsen. Het zorgt bij het bakken voor een fluffy ei dat lekker dik is, maar ook zijn smaak behoudt.”

“Maak je pasta carbonara altijd met twee eieren per persoon. En werk af met truffelboter of -olie. Heerlijk!”

Deze producten passen ook bij je interieur

Ga langs bij één van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.

Meer inspiratie van onze keukenspecialisten

Opgeruimd staat nog altijd netjes

Als je in je keuken aan de slag gaat, wil je dat alles vlot gaat.

KEUKEN COZINO

Het verhaal achter de espressomachine

Velen genieten graag van een dampend kopje koffie, zeker ‘s morgens.

ESPRESSOMACHINE COZINO

De voor- en nadelen van de materialen voor spatwanden

Een spatwand vangt opspattend water en vet op tijdens het koken. Als de spatwand goed aansluit op het werkvlak...

SPATWANDEN 

Het pure gemak van een greeploze keuken

Ontdek de voordelen en mogelijkheden zonder handvaten.

KEUKEN COZINO