Werkbladen uit gerecycled materiaal

Werkbladen uit gerecycled materiaal

Duurzame producten in je woning verwerken, is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou verwachten. Zo bestaan er zelfs werkbladen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Deze trend past perfect binnen het ‘cradle-to-cradle’ concept.

Duurzaam ontwerpen via cradle-to-cradle

Het cradle-to-cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. Cradle-to-cradle gaat uit van het principe dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Door het gebruik van gerecyclede materialen wordt debelasting van het milieu verminderd. De gebruikte materialen krijgen een nieuwe levenscyclus en de hoeveelheid afval wordt verminderd. Steeds meer fabrikanten verdiepen zich in het cradle-to-cradle concept en dat leidt regelmatig tot nieuwe, interessante producten.

Werkbladen uit gerecycled materiaal

Zo heeft een fabrikant in werkbladen voor keukens en sanitair, een materiaal ontwikkeld dat voor 75% uit gerecycled materiaal bestaat, zoals porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Daarnaast worden er ook natuurlijke materialen zoals kwarts en hars in verwerkt.

De toegevoegde hars bestaat gedeeltelijk uit maïsolie en is de meest natuurvriendelijke hars die op dit moment beschikbaar is. Het materiaal is op de markt gebracht onder de naam‘ArteEco’en alle ArteEco-producten zijn cradle-to-cradle gecertificeerd.

Meer weten over gerecyclede werkbladen?
Contacteer een keukenspecialist in jouw buurt.

3 years ago

Ga langs bij een van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.