Sante, op vele jaren met je droogkast!

Sante, op vele jaren met je droogkast!

Steek een condensatiedroger in het stopcontact en je kan beginnen drogen. Schafte je er één aan met een luchtafvoer, dan moet je natuurlijk de afvoerbuis ook naar buiten leiden. Een droogkast installeren is dus (bijna) kinderspel. Na het lezen van deze tips weet je meer dan voldoende om jarenlang te kunnen rekenen op je nieuwe trommel.

Algemene tips

  • Neemt de droogkast te veel ruimte in of heb je er gewoonweg geen plaats voor? Met een eenvoudige stapelkit kan je je droogtrommel gemakkelijk op je wasmachine zetten.
  • Ga jij voor ultiem gebruiksgemak? Zet een bak of sokkel onder je droogtrommel, zodat je toestel wat hoger staat. Jij kan vanaf nu heel comfortabel je was in-en uitladen.
  • Start je toestel niet? Heb je de filter al eens nagekeken? Tijdens het drogen komen er stofdeeltjes en pluis van je kleren in terecht. Die moet je op tijd en stond verwijderen. Je maakt je filter in enkele seconden proper en je droogkast kan daarna weer optimaal draaien.

Tips voor droogkasten met luchtafvoer

  • Is de afvoerbuis van je droogkast om de een of andere reden stuk? Dan kan je heel makkelijk een andere kopen, want doorgaans gaat het over een buis met een standaarddiameter. Ben je graag zeker? Check door het even na te meten.

Tips voor condensatiedroogkasten

  • Voor een condensatiedroogkast moet je geen afvoer voorzien. Mocht je het toch willen, kan je het opgevangen vocht met een dunne, flexibele buis afvoeren. Dit buisje kan je achteraf nog aankopen, als het niet tesamen met je droogkast geleverd is. Kies je ervoor om de waterdamp bij een condensatiedroogkast af te voeren in plaats van op te vangen in het waterbakje, raadpleeg dan zeker de handleiding voor de correcte instellingen.
  • Start je condensatiedroger niet? Ben je misschien het waterreservoir vergeten leeg te maken? Maak het leeg. Wedden dat je trommel weer werkt.
1 year ago

Ga langs bij een van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.