Quooker: dé superheld onder de keukenkranen

Quooker: dé superheld onder de keukenkranen

Van koud naar kokend naar bruisend water in een handomdraai. Wat ooit een verre keukendroom leek, is vandaag dagelijkse kost in de keuken dankzij Quooker. De vraag naar energiezuinige keukenoplossingen explodeert en Quooker speelt er met een kraan die (bijna) alles kan slim op in.

Energiezuinig

Kies je voor een Quooker dan staat er een kraan op het aanrecht en minstens één reservoir in de kast eronder. In dat reservoir bewaar je water op 108°C. Hoewel je zou denken dat dat niet energiezuinig is, is het dat wel. Quooker weet als enige op de markt de reservoirs op die manier te isoleren dat er amper warmte ontsnapt. Daardoor verbruiken ze op standby amper 10 Watt. Je kan het vergelijken met een Wifi-router. Heb jij meerdere keren per dag kokend water nodig? Dan verbruikt een Quooker, ondanks de ‘warmhoudkosten’, minder dan een waterkoker en zeker dan de boosterknop op de kookplaat.

Waterbesparend

Jij warmt met een Quooker nooit nog te veel water op, want je tapt de exacte hoeveelheid die je nodig hebt. Kies jij voor het COMBI(+)-reservoir dan wordt het nog beter. Hiermee komt er dadelijk warm water uit de kraan, waardoor je niet onnodig koud water laat weglopen.

Milieuvriendelijk

Met de Quooker CUBE komt er naast koud, warm en kokend ook gekoeld, gefilterd (bruis)water uit de kraan. Kocht jij je water daarvoor in flessen, dan verklein je met deze kraan maar liefst 33 keer je impact op het milieu. Quooker heeft sinds de introductie van de CUBE al meer dan 1.650.000 liter* flessen bruiswater bespaard. Een enorme afvalberg dus! Wil jij ook weten hoeveel je kan besparen met een Quooker-systeem? Doe de bespaarcheck op quooker.be

*cijfer van 12/2022

1 year ago

Ga langs bij een van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.