De opmars van slimme keukenapparatuur

De opmars van slimme keukenapparatuur

Fabrikanten van keukenapparatuur werken er al jaren aan: toestellen die via je wifi netwerk communiceren met je smartphone, tablet of computer. Deze slimme keukenapparatuur maakt van je keuken een echte ‘smart kitchen’.

Pure gemoedsrust

Beeld je even in: nog voor je uit bed komt, regel je via je smartphone een espresso die beneden in de keuken op jou staat te wachten. Of je bent vertrokken op een uitstap en helemaal vergeten om die overvolle vaatwasser aan te zetten? Geen probleem, ook die schakel je gewoon in vanop afstand. En het enige wat je daarvoor moet doen, is je keukenapparaten koppelen met je wifinetwerk thuis.

Digitale souschef

Zelfs spraakbesturing behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Heb je in alle kookchaos geen tijd om te checken hoe lang je gebraad nog moet garen? Vraag het gewoon aan je oven en hij vertelt het je. Veel slimme keukenapparatuur bieden deze functionaliteit dankzij de integratie van een spraakbesturingssysteem van Amazon, Google of Apple.

Slimme koelkast van Samsung

Wat enkele jaren geleden ‘de toekomst’ leek, is vandaag een realiteit die binnen handbereik ligt. Met de slimme koelkast ‘Samsung Family Hub’ haal je een echte slimmerik in huis. Door deze intelligente koelkast met je andere ‘smart apparaten’ in huis te verbinden, ontgrendel je heel wat handige functies. Zo kan je via het digitale scherm op de deur tv-kijken en zelfs muziek luisteren.

De Family Hub kan ook dienstdoen als supergrote tablet met spraakbesturing waaraan je tal van apps kan koppelen. Zo kan de chef van de dag aan de koelkast vragen om de overige gezinsleden te laten weten dat het eten over een kwartier klaar zal zijn. De Samsung Family Hub stuurt dan eenvoudigweg een bericht naar de smartphones van alle gezinsleden. De koelkast kan zelfs de tv uitschakelen op het tijdstip dat de chef van dienst aangaf. Zo zit iedereen netjes op tijd samen aan tafel.

Meer weten over deze slimme koelkast? Op het YouTube-kanaal van Samsung staan heel wat handige video’s.

Ook voor huishoudapparaten

Deze smart technologie is ook geïntegreerd in huishoudapparaten die je gebruikt op andere plaatsen dan de keuken. Denk maar aan de wasmachine of de droogkast die je ook via je wifi netwerk digitaal kan aansturen. Via je gekoppelde smartphone kan je zelfs regelen dat je wasmachine of droogkast enkel ingeschakeld wordt wanneer je zonnepanelen maximaal presteren.

2 years ago

Ga langs bij een van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.