Checklist bij de aankoop van een koelkast

Checklist bij de aankoop van een koelkast

De beste koelkast is de koelkast die perfect past bij jouw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Welke functies/opties wil je graag? Maar om te beginnen bij het begin: welk type heb je nodig: inbouw of vrijstaand?

O Vrijstaand
Een vrijstaand model kan je overal in huis plaatsen: in je keuken, berging, kelder, washok, enz., zolang er maar voldoende plaats is. Ook in de garage of schuurtje, maar hou rekening met de aanbevolen omgevingstemperatuur van het toestel (bv. ruimte niet kouder dan 10°).

O Inbouw
Een inbouwmodel is een goede keuze als je het toestel wil integreren in je interieur.
Check goed de afmetingen van de plek waar je de koelkast wilt plaatsen. Ook het type deurscharnier is belangrijk.

O Energieklasse
Op het energielabel zie je hoe zuinig de koelkast is. Weet echter dat ook de inhoud van de koelkast het energieverbruik kan beïnvloeden.

O Vershoudzone
Een aparte zone in de koelkast waarin verse producten twee tot drie keer langer houdbaar zijn dankzij een lagere temperatuur. Vaak kan je de temperatuur en vochtigheid aanpassen aan het product - meer vochtige lucht is goed voor groenten. Fruit, vlees en vis bewaar je dan weer best zo koel mogelijk.

O Koel-vriescombinatie
Twee toestellen in één, dat kan handig zijn, zeker als je ook voedsel wilt invriezen. Het vriesvak bevindt zich bovenaan of onderaan, en heeft al dan niet een aparte deur.

O No Frost
Dankzij deze technologie hoef je nooit meer te ontdooien.

O Water- en ijsblokjesdispenser
Een handige functie bij de zogenaamde Amerikaanse koelkasten. Je hebt altijd ijsblokjes en lekker gekoeld water ter beschikking.

O Geconnecteerd
Via een wifiverbinding staat de koelkast in verbinding met een app op je smartphone. Er bestaan geavanceerde modellen die je via een app op de hoogte houden van de inhoud van je koelkast

Bekijk nu ons exclusief aanbod koelkasten.

2 years ago

Ga langs bij een van onze onafhankelijke
keukenspecialisten voor hun professioneel advies.